Ziaja Sensitive skin | Enzym Peeling

by - četvrtak, studenoga 30, 2017


Prošle godine isprobala sam većinu Ziaja proizvoda za lice i mora priznati da me brend nije pretjerano impresionirao, no nekoliko proizvoda se ipak istaklo pa sam ponovila kupnju, a među njima je i ovaj enzim piling.

Radi se o proizvodu koji sadrži voćne enzime (točnije, papain iz papaje) i nanosi se na suhu i čistu kožu u obliku maske te se ostavlja na licu 10-15 minuta, a zatim ispire. Slično kao i maske s kiselinama (glikolnom, mliječnom, salicilnom) proizvodi s enzimima uklanjaju mrtve stanice te zaglađuju, omekšavaju i posvjetljuju kožu no razlika između kiselina i enzima je u tome što su enzimi puno blaži za kožu te su pogodni za svaki tip, a nakon upotrebe nije nužan SPF kao što je slučaj s kiselinama. Dakle, piling s enzimima ćete koristiti ukoliko vaša koža ne podnosi kiseline, ako je vrlo osjetljiva ili za vrijeme trudnoće i dojenja, kada se preporučuje kiseline izbjegavati. Također, maske s kiselinama se ne mogu kupiti u drogerijama i redovito su nešto skuplje pa ako ne raspolažete velikim budžetom ovaj proizvod će biti odlična alternativa.

Proizvod sam koristila jednom do dva puta tjedno kako proizvođač i navodi, te držala nekih 15ak minuta, ponekad i duže i  nisam osjetila nikakvo peckanje, a nakon ispiranja koža je bila glatka, meka i blistava i niti malo isušena ili iziritirana, a pore nešto čišće i manje izražene. Ne mogu posvjedočiti koliko posvjetljuje kožu i uklanja hiperpigmentacije jer redovito koristim kiseline koje obavljaju taj posao no ova maska je dobar dodatak rutini jer će kožu učiniti ljepšom i blistavijom te ukloniti mrtve stanice pa će biti spremna za nanošenje ostalih proizvoda.

Prije sam redovito koristila maske s kiselinama i moram priznati da efekt ove maske nije ništa lošiji od, recimo, Pai Copaiba Deep Cleanse AHA maske ili Caudalie Glycolic Peel maske koje sam isprobala, štoviše, učinak tih maski je bio toliko slabašan da mi je Ziaja neusporedivo bolja. 

Meni je ovo odlična drogerijska maska, po učinku uz bok nekim high end proizvodima i ako još niste isprobali imate preporuku i svakako mi javite kako vam se sviđa. Općenito, Sensitive mi je najbolja Ziajina linija jer proizvodi nemaju apsolutno nikakav miris, dok ostale linije (posebno Manuka Tree) imaju zaista prejak i iritantan parfem.

60 ml | 35 kn | drogerije


Jeste li isprobali Ziaja piling? Koristite li takve proizvode često?You May Also Like

0 komentari