Balea pročišćavajuća noćna maska u kapsuli - hijaluron i alge


Maske definitvno nisu nužan proizvod kad je u pitanju njega kože, ali su odličan dodatak postojećoj rutini i jako ih volim koristiti na tjednoj bazi. Kad je Balea izbacila ove maske istog trena su me zainteresirale jer se radi o konceptu noćne maske koji je vrlo popularan u korejskoj kozmetici. Budući da korejsku kozmetiku još uvijek istražujem dosad se nisam odvažila kupiti sličan proizvod pa je Balea bila dobra polazišna točka.

Radi se o maski u gelu koju možete koristiti kao klasičnu masku - držati na licu 10ak minuta, a zatim isprati - ili kao zadnji korak u večernjoj njezi te isprati tek pri jutarnjem umivanju.

Maska je upakirana u preslatku ambalažu koja je namijenjena za jednokratnu upotrebu, no 8 ml proizvoda je jednostavno previše za jednu upotrebu. Zaista nema potrebe da sve odjednom iskoristite jer samo bacate proizvod, a učinak neće biti ništa bolji. Meni je to malo pakiranje bilo dostatno za 6 upotreba, a sve skupa sam potrošila u roku od 7, 8 dana. Ukoliko planirate masku trošiti u dužem vremenskom periodu savjetujem da je presujete u neku posudicu s normalnim poklopcem koji ćete moći dobro zatvoriti te tako proizvod zaštiti od sušenja.

Imala sam zaista niska očekivanja od maske, budući da je u formi gela mislila sam da će se brzo po nanošenju upiti u kožu ostavivši je nedovoljno hidratiziranom, no bila sam potpuno u krivu. Po nanošenju na kožu proizvod daje ljepljiv osjećaj, no vrlo brzo se upija i jednostavno osjetite da stoji na koži, ali osjećaj nije niti malo neugodan. Ujutro je potrebno umiti lice i najbolje oprati nekim gelom, a nakon ispiranja vidljivo je da koža izgleda svježije, čišće i blistavije i to me zaista ugodno iznenadilo. Primjetila sam da je efekt na koži bolji ako masku navečer stavite na čistu kožu, odmah nakon umivanja, bez dodatnih slojeva proizvoda ispod.

Što se tiče hidratantne strane maske, nisam je primjetila. Kad sam je prvi put koristila, baš sam imala ljuskice od dehidracije kod nosa, no maska ih nije sanirala. Budući da u ponudi imaju nekoliko različitih vrsta maske, a svaka ima drugu namjenu, vjerujem da bi bolju hidrataciju pružala ona koja je samo tome i namjenjena (od avokada, čini mi se) dok ovu gledam kao dobru pročišćavajuću masku, jer zaista koža izgleda pročišćeno i osvježeno.


 Isprobala sam je i kao klasičnu masku, nanijela na kožu pa isprala za 10ak minuta, no moram priznati da me na taj način jednostavno nije pretjerano oduševila. Efekt je definitvno bolji ako je ostavite preko noći. 

Budući da je ovo prvi put da koristim proizvod takve namjene ne mogu ga usporediti s drugima pa reći je li bolji ili lošiji, ali meni se maskica svidjela. Posebno uzevši u obzir da jedno pakiranje košta 10 kn, a moći ćete ga koristiti barem 5 puta, što je dostatna količina za mjesec dana, ako ju koristite jednom tjedno. A ako masku poželite koristiti i češće od jednom tjedno, to je sasvim ok, pogodna je za korištenje više puta tjedno.

8 ml | 10 kn | dm drogerijeBacivši oko na neke od sastojaka vidimo da sadrži glicerin koji zadržava vodu i česti je sastojak hidratantnih proizvoda, te propilen glikol, koji služi kao otapalo, ali i upija vlagu te kožu čini hidratiziranom.

Alantoin regulira upalne procese i osvježava kožu. Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u našoj koži no s godinama se gubi, a u kozmetičkim proizvodima poboljšava hidrataciju i održava elstičnost kože. Postoje dva oblika hijaluronske kiseline - hyaluronic acid i sodium hyaluronate - a prvi se dobiva iz hrskavice životinja pa nije pogodan za vegane. Ekstrakt crvene alge potiče proizvodnju kolagena, smanjuje bore, pojačava tonus i elastičnost kože i čini ju ljepšom.Jeste li isprobali ove Balea maskice? Kako vam se čine? Koja vam je najdraža?
Objavi komentar

My Instagram


Copyright © Sweet About Me. Designed by OddThemes