Balea voćne sheet maske | Cool melon, Fancy pomegranate, Sweet mangoSheet maske su dio moje tjedne rutine zadnjih godinu dana, a budući da se radi o jednokratnim proizvodima jednostavno nisam sklona izdvojiti 20-30 kn za neku korejsku sheet masku pa ih uvijek kupujem u drogerijama. Kao favorit mi se izdvojila Balea Vital sheet maska o kojoj sam pisala → ovdje pa sam odlučila isprobati i ove, kako ih ja zovem, voćne maske.

Sweet mango, Fancy pomegranate i Cool melon maske su potpuno jednake pa nema smisla pisati o svakoj posebno. Štoviše, bacite li pogled na sastojke vidjet ćete da sve tri imaju identičan sastav koji se razlikuje u samo jednom jedinom sastojku, ekstraktima nara, manga i lubenice po kojima su maske i dobile ime.
Ostali sastojci koje maske sadrže su glicerin, ulje badema, ekstrakt smeđe alge, te ekstrakt vrbovice, dakle sastojke koji hidratiziraju, umiruju i imaju antioksidativni učinak na kožu.

Sama maramica, iako dovoljno natopljena tekućinom je nešto deblja i teže ostaje priljepljena za kožu pa savjetujem da mirujete dok držite masku jer se zna odlijepiti na krajevima. Tekućina je vodenasta i lagana, za razliku od Vital i Aqua maski koje sadrže sluzaviju, uljastiju tekućinu. Veličina maramice je za moje lice srednje veličine potpuno odgovarajuća i pokriva sve što treba, a otvori za oči, usta i nos su dobro postavljeni. No kako svi mi imamo različite oblike i veličine lica ne znam koliko ta informacija nekome može pomoći.
 😆

Maske imaju snažan parfemski miris, svaka od njih po voću po kojem su i dobile naziv no parfem se nalazi na kraju popisa satojaka i nije mi izazivao iritacije.

Proizvođač savjetuje da se maska drži na licu 10 minuta, a zatim ostatak sadržaja umasirate u kožu, no ja sam ih znala držati i po 20ak minuta, odnosno, dok maramica nije napola suha i nisam imala nikakvih iritacija ili problema zbog toga; na kraju krajeva sadržaj ionako ostaje na koži. Za vrijeme nošenja maske na koži se osjeća lagani hladeći efekt koji je sasvim ugodan i lijepo osvježava kožu.

Nakon uklanjanja maramice na koži ne ostaje čudan sloj, već se potpuno upijaju, a koža ostaje hidratizirana, no moram priznati da se nakon nekih pola sata sadržaj maramice potpuno upije u kožu i ona zahtijeva nanošenje kreme ili ulja. Nakon korištenja Vital maske koža je intenzivno nahranjena i ne zahtijeva dodatne proizvode, no ove maske su vrlo lagane i ako moja mješovita koža zahtijeva dodatnu njegu, onima sa suhom kožom će biti obavezna.

Za kraj bih rekla da maske nisu loše, mislim da su idealne za, recimo, ljetne mjesece jer daju taj hladeći osjećaj i laganu hidrataciju dok bih onima sa suhom kožom preporučila Vital sheet masku jer puno bolje hrani kožu. A koju od ove tri ćete izabrati ovisi o tome da li preferirate miris lubenice, nara ili manga jer se jedino u tome razlikuju, učinak im je potpuno identičan.

SASTOJCI:

Jeste li isprobale ove sheet maske? Kakve su vama bile?Objavi komentar

My Instagram


Copyright © Sweet About Me. Designed by OddThemes