Essence Metal Shock & Catrice Liquid Metal kremasta sjenila


Sjenila su mi oduvijek bila najdraži makeup proizvod pa se često raspametim od pogleda na neku paletu i moram priznati da nekako više volim klasična sjenila u kamenu dok kremasta ili tekuća često zanemarujem. No otkad sam kupila ova Essence i Catrice šljokičasta tekuća sjenila baš uživam u njihovom korištenju i vrlo često ih uklopim u neki look.

Ovo nisu jedna od onih sjenila koja ćete staviti preko cijelog kapka i malo izblendati te na brzinu riješiti očni makeup, barem ih ja tako ne koristim i smatram da na taj način izgledaju vrlo čudno budući da nisu mat već sadrže puno šljokica i metalik efekt. 

Osobno ih koristim po sredini kapka, u kombinaciji s drugim sjenilima (kao što ćete vidjeti na looku dolje), a najpraktičnije mi ih je nanijeti plosnatim kistićem jer su aplikatori dosta veliki i nezgrapni za taj posao. Savjetujem da prvo nanesete jedan tanji sloj, a zatim nadograđujete po želji jer će u suprotnom izgledati cakey, što mi se uostalom uvijek događa sa sjenilima takve vrste tako da to ne smatram manom.

Oba se lako blendaju i savršeno stapaju s ostalim sjenilima, a pigmentacija je odlična, posebno kod Catrice Liquid Metal sjenila, te ćete u jednom potezu dobiti punu pigmentaciju, dok ćete kod Essence Metal Shock sjenila morati ipak još jednom nadograditi ako želite jači efekt.

Što se trajnosti tiče, ja imam jako masne kapke i nanošenje sjenila bez baze ispod jednostavno ne dolazi u obzir jer mi se čak i high end sjenila nakon sat vremena počinju skupljati u pregibu i blijediti. S obzirom na to, niti ova sjenila nisam nosila bez baze pa zaista ne znam koliko bi se održala, ali s bazom su zaista trajna. Essence je već nakon 8 sati počelo lagano blijediti, dok je Catrice čak i nakon 9 sati izgledalo kao naneseno i vjerujem da bi potrajalo i duže, no to je vremenski period koji nisam prekoračila.

Catrice sadrži sitni shimmer dok je Essence kombinacija sitnijeg i krupnijeg shimmera. Dolje sam ih na swatchu usporedila s Make Up Factory Metallic fluidom koji sadrži još sitniji shimmer od Catriceovog i što se tiče kvalitete zaista si mogu parirati osim što je Catrice duplo jeftiniji.

Meni su ovo odlični proizvodi i ako volite tako nešto svakako preporučam da si nabavite koju nijansu, a prednost nekako dajem Catrice sjenilima jer su za koplje bolja od Essenceovih. 

Catrice sjenilo imam u nijansi 020 Champagne shower i radi se o pravoj zlatnoj nijansi, dok je Essence u nijansi 02 Stars & stories, a radi se o ljubičastoj nijansi sa srebrnim odsjajem. Dolje na očima sam ga kombinirala s drugim ljubičastim sjenilima (iz MUR Pro HD Amplified 35 palete) pa je do izražaja došao samo taj srebrni odsjaj.

Essence | 3,5 ml | 30 kn
Catrice | oko 35 kn

Usporedba Essence i Catrice sjenila s Make Up Factory Metallic Eye Color fluidom - 16 Metallic Rose
Volite li ovakva sjenila? Jeste li isprobale ova od Catricea i/ili Essencea? 
2 komentara :

  1. Nisam probala ni jedno ni drugo, ali znam za njih, naravno :). Nemam vremena da ih malo pazljivije pogledam i kupim, sve zbog posla koji me nacisto uzeo pod svoje.. Ali bice, bice :) Kristina

    OdgovoriIzbriši

My Instagram


Copyright © Sweet About Me. Designed by OddThemes