Eveline maska za lice s aktivnim ugljenom i vulkanskom glinom


Iako sam već pronašla svoju HG masku s glinom (Trilogy Mineral Radiance) zadnjih godinu dana drogerijska ponuda maski je sve bolja, a budući da ih volim, svaku moram isprobati.
Eveline maske su me zaintrigirale čim sam ih vidjela, a odabrala sam masku s aktivnim ugljenom i glinom jer sam zaključila da mi ona sa zelenom glinom i zelenim čajem neće biti potrebna iako sam prvotno planirala kupiti obje.

Maska je upakirana u staklenu posudicu, vrlo ugodnog i ne previše nametljivog mirisa, kremaste i mazive teksture. Osobno je uvijek nanosim na lice plosnatim kistićem jer mi je to najpraktičniji i najhigijenskiji način korištenja.

Dovoljno ju je nanijeti u tankom sloju na cijelo lice izbjegavajući područje oko očiju i usana, a proizvđač navodi da je jedno pakiranje dostatno za 12  tretmana s čime se ne bih složila. Ja sam je već koristila nekih 5, 6 puta i neznatno sam je potrošila, a budući da je dovoljan tanji sloj maske zaista nema smisla da ćete je potrošiti tijekom 12 upotreba. Jedino na što morate pripaziti je da je potrošite u roku od 6 mjeseci od otvaranja.

Masku sam koristila 1-2 puta tjedno, ovisno o prilici, a na licu sam je držala po 15ak minuta i fenomenalna mi je činjenica da, iako se maska potpuno osuši, ne onemogućava mimiku lica. Dakle, nema onog stezajućeg osjećaja na koži kao kod većine maski s glinom kada jedva možete govoriti, a kamoli se nasmiješiti. Po toj značajki je slična mojoj voljenoj Trilogy maski i dobila me na prvo korištenje.

Tijekom nošenja maske niti jednom nisam iskusila peckanje što mi se zna događati s većinom drogerijskih maski, a nakon uklanjanja maske nije bilo nikakvih iritacija u vidu crvenila kože.

Ukoliko imate problem s ispiranjem maski s glinom savjetujem da u drogeriji kupite plosnate spužvice za lice; drži ih svaka drogerija, a u pakiranju dobijete dva komada za 15ak kn. S njima je vrlo lako ukloniti masku s lica, a ujedno vršite i dodatni piling. Nakon ispiranja maske koža je glatka i meka, nimalo isušena niti ćete osjetiti onaj osjećaj zatezanja, a pore su čišće, uže i koža blistavija.

Svaku masku uvijek uspoređujem s već spomenutom Trilogy Mineral Radiance i ova se zaista ne može mjeriti s njom po pitanju učinka, no zasad je najbolja maska iz drogerije koju sam isprobala. Za jednu drogerijsku masku je odlična jer kožu osvježi, očisti i učini blistavom, a sve to bez peckanja i iritacija.

Sastojci: aqua, kaolin, magnesium aluminum silicate, prunus amygdalus dulcis oil, propylene glycol, glyceryl stearates, PEG-40 hydrogenated castor oil, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, polysorbate 20, charchoal powder, polyacrilate crosspolymer-6, parfum, phenoxyethanol, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, DMDM hydantoin

50 ml | 40 kn | drogerije


Jeste li isprobali Eveline maske? Koje su vam najdraže maske za lice?


Objavi komentar

My Instagram


Copyright © Sweet About Me. Designed by OddThemes